Fastighet
1 min lästid

Fler av Oscar Properties dotterbolag i konkurs

11:e juli 2024, 08:32
Fler av Oscar Properties dotterbolag i konkurs
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Beslutet gäller tre fastighetsägande dotterbolag i likvidation med fastigheterna Danmarks Kumla 14:1 i Uppsala, Älgen 1 i Hedemora samt Hyllinge 1:13 i Åstorp där likvidation inleddes den 27 mars.

Fastigheternas bokförda fastighetsvärde var 230 miljoner kronor vid senaste årsskifte.

“Den finansiella situationen för dessa dotterbolag har sedan en tid varit pressad och de säkerställda fastighetslånen har varit höga i förhållande till de bud som inkommit under processen”, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

I juni lät Oscar Properties sätta flera av sina dotterbolag i konkurs. Vid årsskiftet hade koncernen 57 fastigheter och cirka 180 dotterbolag. Nu finns runt 15 fastigheter kvar. Bolagets arbete med att rekonstruera moderbolaget och sälja de kvarvarande fastigheterna inklusive den helägda fastighetskoncernen HL18 Property Portfolio Holding AB ska fortsätta som förut.

– Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester. På ett sätt är det sorgligt det hela, till slut blir bara moderbolaget och vissa dotterbolag utan verksamhet kvar. Å andra sidan kommer det underlätta moderbolagets rekonstruktion, tror jag, emedan man då, som fordringsägare, har att ta ställning till att konvertera till aktier i ett “rent” bolag utan fastigheter före årets slut, som man erbjuds äga 99 procent av. Mer kan man inte erbjuda. Som att bilda ett nytt bolag, säger vd Richard Bagge.

#oscar properties
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0