Logistikläge
1 min lästid

Schenker etablerar sig i Sörred Logistikpark

4:e maj 2022, 14:39
Schenker etablerar sig i Sörred Logistikpark
Sörred 8:12. Bild: Platzer
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Schenker Logistics etablerar sig på 30 000 kvadratmeter LOA i en logistikbyggnad om totalt 43 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW, enligt ett pressmeddelande från Platzer.

– Det är väldigt inspirerande att idag kunna berätta om vårt nästa stora steg på vår tillväxtresa. Det följer den strategiska plan vi på Schenker Logistics utformat och arbetat efter under ett antal år och där vi kunnat uppvisa en väldigt god tillväxt med både nya och befintliga kunder. Etableringen i Sörred Logistikpark passar väldigt väl in i vår strategi samtidigt som fastighetens utformning och geografiska läge ger oss precis de fördelar vi söker, säger Håkan Nydén, ceo Schenker Logistics & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK.

Uthyrningen är den tredje på kort tid för Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark.

– Avtalet med Schenker Logistics är mycket glädjande. Vi är glada över att få vara en del i Schenker Logistics framgångar. Sedan den 1 januari i år har vi tecknat tre hyresavtal om totalt 77 200 kvm vilket visar på den stora efterfrågan vi har för etableringar i området. Vi har nu cirka 60 000 kvm kvar att hyra ut, sedan är det fullt, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.


#schenker #sörred logistikpark
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0