Affär & Karriär
8:e februari 20162 min lästid

Vd:n lämnar kärnkraftverken

8:e februari 20162 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Eva Halldén kommer på egen begäran att lämna befattningen som VD för Ringhals och Forsmark från och med den 1 mars 2016. Eva efterträds av Björn Linde, idag vice VD på Ringhals.

– Sedan jag tillträdde som VD för Ringhals och senare Forsmark har ett omfattande moderniseringsarbete genomförts. Vi har dessutom förändrat vår organisation och upprätthållit ett starkt fokus på säker och stabil drift. För mig är dessa uppdrag nu slutförda. Jag ser fram emot att gå in i en ny roll där jag kan fortsätta driva utvecklingen av Vattenfalls kärnkraftsorganisation, säger Eva Halldén.

Eva Halldén tillträdde som VD vid Ringhals i januari 2012 och som VD för Forsmark i februari 2014. Sedan dess har båda anläggningarna haft god tillgänglighet med starkt fokus på säkerhet. Lokala opinionsundersökningar visar hur omvärldens förtroende för både Ringhals och Forsmark ökat under Eva Halldéns tid som VD. Hon går nu in i en befattning med ett övergripande ansvar för projekt av stor betydelse för utvecklingen av Vattenfalls kärnkraftsreaktorer.

– Eva har lett sina organisationer genom omfattande förändringar och ett stort moderniseringsarbete. Det är utomordentligt viktigt att hon nu åtar sig att fortsätta driva utvecklingsarbetet av vår kärnkraft genom en funktion på Vattenfall centralt, säger Torbjörn Wahlborg, chef för Vattenfall Produktion och styrelseordförande i Ringhals och Forsmark.

Tillträdande VDn Björn Linde var tidigare vice VD och dessförinnan underhållschef på Ringhals. Han är civilingenjör i kemiteknik och har lång erfarenhet av storskalig produktion, bl a som produktionschef vid Albany Internationals tillverkning i Sverige och som delansvarig för produktivitetsprogram vid Stora Enso.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0