Företag & Affärer
2 min lästid

AFRY tecknar nytt avtal med SL

20:e februari 2023, 10:12
AFRY tecknar nytt avtal med SL
Genrebild. Bildkälla: AFRY.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Avtalet löper över fyra år med option på ytterligare två plus två år, och omfattar support och underhåll av sagda system hos Trafikförvaltningen. Uppdraget påbörjas i februari 2023.

Trafikinformationen berättar om det aktuella läget i trafiken och består av kartdata, tidtabeller, körtider, men också störningsinformation och annan viktig information som resenärerna i kollektivtrafiken behöver.

Informationen hanteras på webb, i appar, ute i skyltar vid hållplatser och stationer och i en rad stödsystem. AFRY har fått ett fyraårigt uppdrag som består av utveckling, förvaltning och beredskap för ett antal av dessa trafikinformationssystem hos Trafikförvaltningen. 

– Kollektivtrafiken är en viktig del i arbetet för ett mer hållbart samhälle. Med hög kvalitet och god service kan fler välja kollektiva färdmedel och undvika bilresor. Vi är givetvis väldigt glada över att få bidra i det arbetet, säger Jens Andersson, Head of Sales Offentlig IT AFRY X.

“Helt avgörande”

AFRYs uppdrag innebär att se till att SL:s system är robusta och fungerar väl, samt även att bidra i utvecklingsarbetet och hålla beredskap i projektet.

– Trafikinformationen är helt avgörande för så många människor, varje dag. SL har höga ambitioner när det gäller service till våra resenärer och trafikentreprenörer i Stockholm. Jag ser fram emot ett nära samarbete med AFRY för att driva och utveckla det enkla och hållbara transportsättet vi alla önskar, och jag ser tydliga synergieffekter i att samla den leveransen till en leverantör, säger Björn Ehlert, Gruppchef IT-avdelning, Region Stockholm Trafikförvaltningen.

#afry #sl
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0