Energi
1 min lästid

Linköping gör storsatsning på elcyklar

17:e april 2018, 10:39
Linköping gör storsatsning på elcyklar
200 elcyklar ska ta plats i Linköping.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Linköping gör en storsatsning på elcykelpooler. 200 cyklar kommer att stå i anslutning till laddstationer på 20 platser i staden – som komplement till kollektivtrafiken.

Just nu pågår upphandlingen för att till våren 2019 placera ut 200 elcyklar runtom i Linköping. Det är Sankt Kors Fastigheter på uppdrag av Linköping kommun som genomför projektet, som kommer att bli en av landets största satsningar.
– Vi har tittat på många olika existerande cykelpooler både i Sverige och utomlands för att lära oss så mycket som möjligt av andras lösningar. Nu ser vi fram emot att få börja göra verklighet av alla planer, säger Marie Westerholm, projektledare hos Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Elcykelpooler ett miljövänligt komplement

Elcyklarna ska agera som ett komplement till bilresor och stadens kollektivtrafik. Därför placeras de strategiskt i närhet till var folk befinner sig; allmänna platser, arbetsplatser och cykelleder som exempel.
– Det har varit ett mycket intressant arbete där vi har lyssnat till invånarna och involverat Östgötatrafiken, trafikplanerare, landskapsarkitekter, cykelsamordnare, trafikingenjörer och många fler. Utifrån resultatet har vi nu beslutat att laddstationerna kommer att placeras på olika platser centralt, som vid resecentrum och större arbetsplatser. Vi testar också att placera ut några av stationerna i några utvalda bostadsområden, säger Marie Westerholm.

#elcykel #elcykelpool #laddstation #linköping
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0