Sponsrad
3 min lästid

4lights ljussele förbättrar synligheten på byggarbetsplatsen

29:e mars 2024, 09:10
4lights ljussele förbättrar synligheten på byggarbetsplatsen
NOVA Worker white i ett helt nedsläckt kök, framifrån. Bildcred: 4light.
Sponsrad
Like 0

4lights vision är att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i utsatta miljöer. Detta gör man med hjälp av ryggsäckar och selar med LED-implementering vilket gör att medarbetarna syns tack vare blinkande ljus.

Erbjudande.

Ny produkt – perfekt för byggbranschen

NOVA Worker White är 4lights senaste lansering i NOVA Worker familjen. Det är en sele som är designad med fokus på arbetsbelysning för exempelvis hantverkare, elektriker och VVS-specialister som arbetar i trånga utrymmen med dålig belysning. Selen har ett vitt LED-ljus implementerat över bröst, axlar och rygg som är dimbart i fyra styrkor – tillskillnad från andra selar från 4light som har blinkade ljus i olika färger.  

Hela idén bakom och grunden bakom 4lights sele med helvitt ljus kommer från ett möte med Fredrik Player från Player AB, en betongentreprenör baserad i Borås och Göteborg.

– Direkt när Robert Lindberg, dåvarande försäljnings- och marknadschef på 4light, presenterade den blinkande färg-selen förstod jag att det kunde bli succé med helvitt ljus för belysning i stället. Och jag tror den här västen kommer bli väldigt eftertraktad i byggbranschen – oavsett om man är plåtslagare, spacklare eller elektriker, säger Fredrik Player, och fortsätter:

– Det hade framför allt blivit populärt hos UE-företag som genomför entreprenader för de stora byggföretagen. På dessa arbetsplatser brukar belysningen vara dålig och då hade en ljussele gjort underverk.

NOVA Worker white i ett helt nedsläckt kök, bakifrån. Bildcred: 4light.

”Fungerar jättebra för oss”

Tillsammans med 4light tog Player AB fram en prototyp på en sele med helvitt ljus och i cirka ett halvår har Fredrik Player och hans betongmedarbetare testat att arbeta med selen på sig. Och det med gott resultat. – Den här västen fungerar jättebra för oss och när vi är ute och spacklar så använder vi dem varje gång. När man flytspacklar för de stora bolagen så är det ofta dålig belysning i rummen man arbetar i och det hade inte funkat med enbart lampor heller. Därför är dessa västar ett självklart val för oss nu och vi kommer definitivt fortsätta använda dem, säger Fredrik Player.

Läs mer.

#4light
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0