Infrastruktur
1 min lästid

Svevia gör markeringar för 10 miljoner

16:e maj 2024, 13:16
Svevia gör markeringar för 10 miljoner
Foto: Tim Ljung.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Uppdrag för våra kommunala kunder är alltid förknippade med samarbete på en lokal nivå där dialogen är tätare och där vi kommer närmare slutkunden, kommunens innevånare. Ofta handlar uppdragen inte bara om att måla vita linjer längs vägarna, utan om målning av övergångsställen, gång- och cykelbanor, parkeringsplatser och andra offentliga ytor. Vi brukar även få uppdrag på skolgårdar där vi målar allt möjligt från nyckelpigor, en spelplan eller hopphage, säger Martin Rydell, Svevia.

Vägmarkeringar kallas även väglinjer men står även för symboler som familjeparkering och parkering för rörelsehindrade. Färgen som används kallas termoplast vilket Svevia tillverkar i egen fabrik.

För vägmarkeringar längs de stora vägarna används lastbilar som blandar färgen direkt på flaket.

– Sedan förra året kan vi erbjuda våra kunder handläggningsfordon där färgblandaren är helt batteridriven och laddas med solceller. Ett mer miljövänligt och mycket uppskattat alternativ bland just kommunkunder. Förutom att den är miljövänlig så är det också ett bullerfritt alternativ som uppskattas för uppdrag i tät stadsmiljö, säger Martin Rydell.

Uppdragen omfattar cirka 200 ton termoplast och är tillsammans värda cirka 10 miljoner kronor.

#svevia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0