Byggindustrin
1 min lästid

Einar Mattsson köper mark för bostadsprojekt i Nacka

16:e maj 2024, 13:45
Einar Mattsson köper mark för bostadsprojekt i Nacka
Li Cederwall Frizzo, affärutvecklare på Einar Mattssson Projekt AB. Bildkälla: Einar Mattsson.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 – 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025.

– Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsägare som utvecklar bostäder i de flesta konjunkturer. Kvarteret planeras för ca 50 – 55 bostäder samt radhus och lokaler. Det är en fantastisk plats med vatten och natur på ena sidan, och nära till ett stort utbud av service i Nacka Forum och bussar som tar dig in till Slussen på 20 minuter. Sedan får vi inte glömma att det kommer en tunnelbanestation i närheten. Som det ser ut nu är planen att byggstarta tidigt under våren 2025, berättar Li Cederwall Frizzo, affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB. 

– Genom att avyttra denna byggrätt stärker vi bolagets likviditet och justerar vår portfölj för att bättre överensstämma med vår långsiktiga strategi. Avyttringen är ytterligare ett bevis på bolagets anpassningsförmåga och ständiga utvärdering av fastighetsinnehavet för att på bästa sätt skapa värde för aktieägarna, säger Fredrik Arpe, tillförordnad vd på Svenska Nyttobostäder.

#einar mattsson #svenska nyttobostäder
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0