Byggindustrin
1 min lästid

Assemblin och Caverion slås samman

5:e mars 2024, 14:37
Assemblin och Caverion slås samman
Jacob Götzsche, Hans Petter Hjellestad och Mats Johansson. Bildkälla: Assemblin Caverion Group
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Den årliga omsättningen beräknas bli 3,8 miljarder euro, 43,5 miljarder kronor. Koncernen kommer att ha huvudkontor i Sverige. Transaktionen förväntas slutföras i april.

– Vi ser fram emot att kombinera dessa kompletterande bolag till en ny koncern, baserat på samma principer som väglett våra investeringar i sektorn Business Services. Sammanslagningen är ett logiskt steg. Assemblin och Caverion delar både kultur och värderingar, samt erbjuder kompletterande tjänster, förmågor och visioner. Vi räknar med att dra nytta av vår operativa expertis och kunskap om branschen för att stötta båda företagen mot att bygga en framtidsinriktad verksamhet, säger Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional på Triton och ledamot i Caverions styrelse.

Den nya koncernens ledning kommer bestå av chefer från både Caverion och Assemblin. Assemblins CEO, Mats Johansson blir även CEO för Assemblin Caverion Group. Caverions CEO, Jacob Götzsche blir Executive Chairman of the Board of Directors i den nya koncernen.

– Assemblin och Caverion står för hög teknisk kompetens, utmärkt service samt smarta och hållbara lösningar. Genom att kombinera dessa starka och medarbetarfokuserade kulturer skapar vi en koncern med unika förmågor, kombinerad styrka och en delad vision, säger Jakob Götzsche och Mats Johansson.

#assemblin #caverion #triton
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0