Fastighet
2 min lästid

SBB överväger försäljning av bolaget

29:e maj 2023, 07:52
SBB överväger försäljning av bolaget
Ilija Batljan, VD vid SBB. Foto: Malin Rothenborg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Som ett led i denna strategiska översyn kommer styrelsen att överväga alternativ som kan generera maximalt värde för SBB:s aktieägare.

Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner. I enlighet med vad som kommunicerades den 8 maj 2023 har styrelsen dock beslutat att en nyemission av A-, B- eller D-aktier inte är en del av översynen.

– Styrelsen kan inte delge någon tidsram, men man kommer att agera skyndsamt och noggrant, säger bolagets VD Ilija Batljan till TT.

SBB har vuxit snabbt och lönsamt samt ägde den 31 mars 2023 fastigheter värda 134 419 miljoner kronor. Styrelsen anser att det inneboende aktievärdet i verksamheten är väsentligt högre än SBB:s nuvarande marknadsvärde, skriver styrelsen.

– Hela poängen med detta är att styrelsen anser att det inneboende aktievärdet i verksamheten är väsentligt högre än nuvarande marknadsvärde. Då är det ansvarsfullt att agera, säger Batljan vidare.

Batljan är själv stor ägare i SBB via eget bolag.

– Mitt bolag mår inte bra när SBB inte mår bra.  Jag har varit med på hela resan. Jag har deltagit i alla emissioner och köpt aktier på olika kurser, så det är för mig – och alla andra aktieägare – viktigt att styrelsen har en tydlig process och gör allt för att titta på alla möjliga alternativ, säger han till TT.

Styrelsen har anlitat J.P. Morgan Securities Plc. och SEB som finansiella rådgivare. Vinge har anlitats som legal rådgivare.

#ilija batljan #sbb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0