Energi
2 min lästid

Midsummer gör dubbel rekrytering

6:e mars 2023, 10:58
Midsummer gör dubbel rekrytering
Alexander Sjöberg och Simon Thomas Hagspiel. Bildkälla: Midsummer.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Simon T Hagspiel är ny försäljningschef, Chief Commercial Officer (CCO), för Midsummer. Han kommer närmast från en befattning som försäljningschef för Sandvik Applied Manufacturing Technologies, där han också varit chef för strategiska kunder.

Tidigare uppdragsgivare inkluderar Ejendals, Kienbaum, Danaher, SABIC, GE Plastics, Ericsson och Stora Enso. Simon T Hagspiel har över 20 års erfarenhet av försäljningsarbete och chefskap på ledande poster i globala tillverkningsföretag. Han har en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola och en M.B.A. från såväl Göteborgs universitet som Concordia University (Montreal, Kanada).

Alexander Sjöberg är ny HR-chef (HR Manager) med ansvar för bland annat personalfrågor och rekrytering. Han har varit yrkesverksam inom HR och management i över tio år, senast som HR-chef för ett internationellt byggbolag. Tidigare arbetsgivare inkluderar Svenska Lumon, EFKAB och Nigel Wright Group.

Alexander Sjöberg har en personalvetarexamen från Örebro Universitet med inriktning organisationsutveckling och arbetsrätt.

– Vi stärker organisationen med två ytterst erfarna och professionella medarbetare och bygger den för den kraftiga globala tillväxt vi ser framför oss. Vi vill bli Europas ledande tillverkare av tunnfilmssolceller, med en mångfalt större produktion än vi har idag. Både Simon och Alexander har rekryterats med denna expansion i åtanke, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Simon T Hagspiel tillträder den 13 mars. Alexander Sjöberg har redan tillträtt. Båda kommer att ingå i Midsummers ledningsgrupp.

#midsummer #sandvik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0