Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Bildextra: Mäktiga visionen för hamnen i Norrtälje

29:e september 2022, 08:43
Bildextra: Mäktiga visionen för hamnen i Norrtälje
Pirbyggnaden till höger blir en flexibel lokal för båt-, bad- och föreningsliv. Visionsbild: Koncept/AFRY.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Tillsammans med staden skapas bostäder, butiker, bad- och båtliv och stadens nya landmärke: ett stort hotell vid hamninloppet. Projektet har fått namnet Roslagens hamn.

Hela affären kommer vara värd cirka 220 miljoner kronor för Norrtälje kommun.

Projektet omfattar totalt cirka 21 000 kvm ljus BTA samt en tillkommande byggrätt på Hamnpiren om ca 900 kvm för verksamhetslokaler som ska upplåtas med nyttjanderätt.

– Det är en förmån för oss att få bidra till den här typen av multifunktionella stadskvarter, med högkvalitativa bostäder i ett bra läge, en ny gemensam plats för Norrtäljeborna och nya möjligheter för destinationen Norrtälje, säger Adam Hantash, regionchef Öst, AF Projektutveckling.

De nya lokalerna kommer primärt att byggas i trä.

Ska stå klart till 2027

Slutligt beslut om tilldelning av markanvisning tas av kommunfullmäktige den 24 oktober. Därefter kan detaljplanearbetet för projektet sätta igång. Målet är att sätta spaden i jorden under 2025 med sikte på att inviga hotellet sommaren 2027.

De nya kvarteren vid Hamnplan i Norrtälje med hotell, bostäder och pirbyggnad. Visionsbild: Sydväst arkitektur och landskap samt Koncept/AFRY.

Bostäderna erbjuds som bostadsrätter och planeras vara inflyttningsklara under år 2027 eller 2028.

#af gruppen #afry #norrtälje #norrtälje hamn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0