Projekt
2 min lästid

Gävle blir med saluhall i Godisfabriken

29:e mars 2022, 07:42
Gävle blir med saluhall i Godisfabriken
Här byggs Diléns nya saluhall. Bild: Gavlegårdarna
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Saluhallen byggs med Skanska som entreprenör och Gavlegårdarna som byggherre.

 – Vi bygger mer eller mindre en helt ny stadsdel med över 800 lägenheter, en ICA-butik, Diléns saluhall och andra verksamheter runt Ahlgrens torg, säger Lars Bergmark, affärsutvecklare för Gavlegårdarna och ytterst ansvarig för hela Godisfabriken.

Saluhallen byggs i ett plan och en entresolvåning med ytor för teknik och personal, vilket innebär en bruttoarea på 790 kvadratmeter. Byggytan ligger på 650 kvadratmeter där saluhall och restaurang i bottenplan kommer att få en full takhöjd på fem meter.

– Den nedre delen agerar beredning, försäljning och restaurang. I beredningsdelen finns mörningsrum samt kyl- och frysrum, berättar Bergmark.

Försäljningsdelen kommer innehålla manuella delidiskar, kyl- och frysdiskar samt plats för övrig butiksinredning, medan restaurangdelen får ett fullskaligt restaurangkök, en bardisk samt en matsal med plats för cirka 70 gäster.

–  Det är en utmaning med kraven från livsmedelslagstiftningen att lösa alla funktioner på den yta vi har till förfogande, men det har vi lyckats med och det kommer bli ett fantastiskt häftigt ställe det här.

Bygget påbörjades i oktober förra året med en avtalad entreprenadkostnad på 30 miljoner kronor.

– Nu är stommen är på väg upp och byggnaden kommer vara klar för slutbesiktning runt årsskiftet, med planerad inflyttning våren 2023.

#gävlegårdarna #godisfabriken #läkeroltomten #norra brynäs #saluhall #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0