Bostad
1 min lästid

Allmännyttan förvärvar bostäder i Uppsala

31:a januari 2024, 10:07
Allmännyttan förvärvar bostäder i Uppsala
Bildkälla: Uppsalahem.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

De senaste årens omvärldsförutsättningar har dock gjort att det varit svårt att starta nyproduktionsprojekt och detta förvärv blir ett bra sätt att köpa i kapp den uteblivna investeringsvolym Uppsalahem tidigare budgeterat för, skriver Uppsalahem i ett pressmeddelande.

– Uppsalahem har ett uppdrag att fortsätta att växa och när den här möjligheten dök upp var det mycket intressant. De aktuella fastigheterna har ett attraktivt geografiskt läge och vi har redan idag flera fastigheter i samma områden, vilket ger en god förvaltningseffektivitet, säger Sara Westberg, fastighetsutvecklingschef på Uppsalahem.

– Granit Bostad har en tydlig strategi att fokusera på bostadsfastigheter i Stockholm och Malmö. Försäljningen av fastigheterna i Uppsala är därför ett naturligt steg i denna strategi. Vi känner oss samtidigt trygga med att Uppsalahem nu övertar den långsiktiga förvaltningen av dessa fastigheter, säger Eva Eriksson, VD Granit Bostad.

Ska beslutas politiskt

Affären är villkorad beslut i Kommunfullmäktige under februari 2024. Tillträde sker därefter.

De aktuella fastigheterna ligger på Fyrislundsgatan 29-31 samt Rosendalsvägen 2A-C (Uppsala Kåbo 57:3, Uppsala Sala backe 45:2 och Uppsala Sala Backe 46:1).

#granit bostad #uppsala #uppsalahem
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0