Bostad
7:e augusti 20182 min lästid

Mias intresse gick från vision till verklighet

7:e augusti 20182 min lästid
Mias intresse gick från vision till verklighet
Mia Westers vision om att bygga bostäder är snart i mål. Foto: Mia Wester.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Med en klar vision men utan erfarenhet av bostadsbyggen klev konsultföretaget Conecti in på marknaden och lyckades få erfarna aktörer att tro på sina idéer. Efter drygt åtta år har det nu gått från idé till verklighet.
– Vi såg helt enkelt ett behov av att bygga, säger Mia Wester.

Detta reportage släpptes första gången i Branschaktuellt bygg #2 i mars 2018.

Under början av årtiondet fick entreprenören Mia Wester, VD och ägare av konsultföretaget Conecti tillsammans med sin man Olle, en idé att bygga bostäder på en tidigare kolonilott i Härnösand. De förutsåg att det skulle bli en byggboom i kommunen – och de hade rätt.
– Nu har det exploderat med bostäder här. Det hade inte byggts speciellt mycket nytt i Härnösand på över 20 år. Nu är det flera projekt igång samtidigt och ännu fler planerade framöver. Det är jättespännande, det är verkligen en stad under utveckling, säger hon.

En vision tillsammans med Westerlinds

Tillsammans med Westerlinds fastigheter har de i skrivande stund byggt klart tre objekt av 13, som består av nio tvåplans- och fyra enplansvillor under namnet Solbacksvillorna. Totalt har projektet en nota på drygt 40 miljoner.
– Jag tror att det är ganska ovanligt att vi, som är ett litet konsultföretag utan erfarenhet av denna typer av projekt, får kommunen och ett erfaret byggföretag att tro på oss och vår idé. Vi såg helt enkelt ett behov av att bygga och då krokade vi arm med Westerlinds och tack vare det samarbetet kan vi realisera solbacksvillorna.

”Har alltid varit hängiven bostadsmarknaden”

Trots att februaris köldvåg och extrema snömängder innebar en del extra tid lagts på markarbetet så har inte tidsplanen påverkats. Med 20 000 kvadratmeter i en sydvästsluttning så fanns det mycket yta att placera husen i lägen som maximerar utsikt och ljusinsläpp.
När inflyttningen är klar innan jul så har Mia och Olle Westers dryga åtta års långa hjärteprojekt kommit i mål.
– Det var roligt när jag ringde brorsan och berättade om idén. Han tyckte att jag var helt galen. Men jag har alltid varit hängiven bostadsmarknaden och har under många år haft bra koll på Stockholmsmarknaden. Så det var ett fritidsintresse kan man säga och därför känns det fantastiskt att få möjligheten att skapa ett nytt kvarter här i min egen hemstad, avslutar hon.

#bostad #conecti #härnösand #reportage #westerlinds
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0