Byggindustrin
1 min lästid

NCC inleder sista etappen

3:e juli 2024, 07:02
NCC inleder sista etappen
Bildkälla: NCC.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

För åtta år sedan inledde NCC ett strategiskt partnerskap med Botkyrkabyggen. Under denna tid har över 1 150 lägenheter renoverats i Fittja. Nu inleds arbetet med den sista etappen.

– Botkyrkabyggen går in i slutfasen av vårt omfattande stambyte i Fittja. Lägenheterna renoveras varsamt, och bara det som verkligen behöver bytas ut, som avloppsrör, badrum och elledningar, ersätts med nya material. Strategin är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar, säger Fredrik Vitrera Luiga, tillförordnad vd för Botkyrkabyggen.

Projektet går under namnet Stambyte Värdshusvägen och omfattar renovering av badrum och wc, byte av elsystem och mindre åtgärder i alla kök. Hyresgästerna kan bo kvar under arbetet.

Renoveringsarbetet inleds i augusti 2024 och kommer att pågå till slutet av 2025.

– För åtta år sedan inleddes renoveringsarbetet i Fittja tillsammans med Botkyrkabyggen. Nu står vi inför den sista etappen och när denna sista del är genomförd kommer vi ha renoverat cirka 1 300 lägenheter i Fittja. Tack vare detta långsiktiga samarbete har vi lyckats optimera arbetsprocesser och på så sätt kunnat effektivisera renoveringsarbetet både tids- och kostnadsmässigt, men med bibehållen kvalité i slutprodukten, säger Patrik Bengtsson, projektchef, NCC Building Sweden.

#botkyrka #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0