Byggindustrin
2 min lästid

Renoveringen av Eriksdalsbadet på paus

4:e april 2024, 12:00
Renoveringen av Eriksdalsbadet på paus
Foto: Caroline Berg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det är fastighetsnämnden och idrottsnämnden som ska gå vidare.

– Stockholmarnas skattepengar ska användas på ett klokt sätt. Då anläggningen är i dåligt tekniskt skick är det viktigt att utreda om en renovering eller att bygga en ny badanläggning är det ekonomiskt bäst lämpliga. Vi måste också säkerställa att Eriksdalsbadet möter både simföreningarnas och allmänhetens behov, säger Jan Valeskog, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd.

– Eriksdalsbadet är en av Sveriges mest besökta byggnader och man kommer kunna fortsätta bada och träna här på Södermalm även i framtiden. Men med nuvarande plan skulle renoveringen bli väldigt dyr, samtidigt som det skulle bli svårt att behålla det uppskattade äventyrsbadet. Vi behöver därför ta ett omtag för att se hur vi kan hitta bättre och mer kostnadseffektiva lösningar, säger Clara Lindblom, bostads- och fastighetsborgarråd.

De tre olika alternativen är:

  • Att gå vidare med den planerade totalrenoveringen av anläggningen.
  • Att totalrenovera anläggningen och samtidigt flytta nationalarenan till en separat lokalisering och i anslutning till nuvarande plats bibehålla en bad- och idrottsanläggning för allmänheten.
  • Att bygga ett nytt bad på platsen utifrån bedömning av hur staden bäst tillgodoser de behov som finns såväl hos allmänheten som föreningslivet.

Beslutet om ett förändrat inriktningsbeslut väntas fattas vid fastighetsnämndens och idrottsnämndens nämndmöten den 23 april.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0