Byggindustrin
2 min lästid

BRA Bygg får stor order på logistikanläggning

3:e februari 2023, 13:37
BRA Bygg får stor order på logistikanläggning
Bildkälla: Catena.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Beställare är logistikfastighetsföretaget Catena och kontraktssumman uppgår till ca 400 miljoner kronor.

a. Projektet genomförs i samverkan och omfattar nybyggnation om totalt 42 250 kvadratmeter som består av kyllager, fryslager och kontor. Den nya anläggningen blir en del i utvecklingen av Logistikposition Landvetter.

– Otroligt roligt att få vara med och bygga Logistikpostition Landvetter. Vi ser fram emot samarbetet med Catena och att få vara med och bidra till områdets utveckling. Menigo blir ett viktigt startskott för logistikklustret, att projektet dessutom har en så tydlig hållbarhetsprofil är något vi välkomnar, säger Anders Nolander, Avdelningschef på BRA Bygg.

Klar till 2024

För att minska CO2-påverkan kommer stommen byggas i limträ. BRA Mark är markentreprenör och ansvarar för mark- och anläggningsarbeten i området.

– Vi känner av en stor efterfrågan i regionen, här möts viktiga transportleder och det finns tillgång till unik kompetens inom logistik och transport. Med genomtänkt utveckling och förvaltning av de nya byggnaderna kan vi bidra till ett långsiktigt mer hållbart logistiskt nätverk som matchar de behov som kommer med förändrade handels- och konsumtionsmönster och som uppfyller kraven för moderna och attraktiva arbetsplatser, säger Jonas Arvidsson som är regionchef Göteborg på Catena.

För den nya logistikanläggningen har Catena tecknat ett hyresavtal med Menigo Foodservice som distribuerar matvaror till storkök, restauranger och skolor.

Uppdraget för BRA Bygg är en totalentreprenad med byggstart i första kvartalet av 2023. Projektet väntas stå färdigt sommaren 2024.

#bra bygg #catena #göteborg #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0