2020-02-26 Fastighetsmässan Syd firar 10 år i Malmö https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/malmomassan-fastighetsmassan-2020.jpg

Fastighetsmässan Syd firar 10 år i Malmö

Nyheter

Fastighetsmässan Syd har öppnat dörrarna för tionde gången på Malmömässan i Hyllie. Branschaktuellt är självklart på plats för att ta del av det senaste i branschen och ta tempen på södra Sverige. Träffa oss i monter E:02B.

Hyllie är en av Malmös mest hållbara stadsdelar som med sin infrastruktur gör det lätt för såväl nationella som internationella deltagare att ta sig dit. Men förutom Hyllie har södra Sverige generellt och Malmö specifikt, mycket att bjuda på.
─ Det finns flera fina initiativ här i Malmö. Bland annat, ”Sluta skjut” och BID Sofielund, som är exempel på hur samverkan kan bidra till att lösa utmaningar och vända negativ utveckling i bostadsområden och stadsmijöer, säger Maria Perneros Geterud, projektledare för Fastighetsmässan och Säkerhet i Malmö och tillägger:

─ Blickar vi framåt har vi bland annat den nya Fehmarn Bält-förbindelsen som blir viktig för hela Skandinavien. En ny infrastruktur som lägger grunden till en ny grön megaregion som sträcker sig från Hamburg till Oslo. På mässan kan du även lyssna till ett panelsamtal på temat ”Hyllie – förutsättningar för lokal och klimatneutral energi”, med bland andra Britt-Marie Fagerström från Malmö stad och Rikard Roth från Roth Fastigheter. Det är bara några nyheter från vårt fullspäckade seminarieschema!

Prisutdelning, Fastighetsmässan Malmö 2020.
Fastighetsmässan Malmö 2020.

Park & utemiljö

Park & utemiljö är ett nytt fokusområde på Fastighetsmässan. Området fokuserar på framtidens offentliga rum, något som blir allt mer centralt för den urbana människan.

─ Här kan du ta del av allt från gröna väggar och tak, parkmiljöer, hållbara innegårdar, utegym, lekplatser och så vidare. I samma takt som städerna växer, växer också frågan om attraktiva, tillgängliga och trygga utemiljöer.

Fastighetsmässan Malmö 2020.

Mässan Säkerhet

På Säkerhet Syd, som arrangerar parallellt med Fastighetsmässan, kan besökare ta del av ett spännande seminarieprogram, möta branschens ledande leverantörer, se produktnyheter, innovationer och de senaste säkerhetslösningarna.

─ Det finns många synergier mellan Fastighetsmässan och Säkerhet för besökarna. Ofta har fastighetsägare och förvaltare ett behov av säkerhetsprodukter och säkerhetslösningar. Här kan man ta del av lås, larm, passersystem, säkerhetskameror och mycket mer.

Förutom seminarier och utställare erbjuds också flera halvdagar med kunskapsfördjupning med bland andra RISE, Hissförbundet, SBC och HAGs.

Mässan öppnar för besökare onsdag 09:00 – 17:00, torsdag 09:00 – 16:00. Entré och deltagande i halvdagsseminarier är kostnadsfritt. Första mässdagen avslutas med ett branschmingel för både utställare och besökare med livemusik, dryck och tilltugg.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!