Nyheter
3 min lästid

Branschaktuellt lanserar finsk systertidning

7:e september 2021, 11:24
Branschaktuellt lanserar finsk systertidning
Marika Pietilä, reporter Industry Radar och Oscar Lundberg, vd för Branschaktuellt och Industry Radar. Foto: Alice Ahlstedt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Planerna på att lansera Branschaktuellts framgångsrika koncept i Finland blir nu verklighet genom ett nytt varumärke som går under namnet ”IndustryRadar” och sajten iradar.fi.

Ambitionen för nyhetsportalen iradar.fi är att erbjuda den finska marknaden en plattform som bidrar till positiv utveckling genom att lyfta de företag, entreprenörer, ikoner och politiska aktörer som i mångt och mycket driver näringslivet framåt, med fokus på industri-, energi-, bygg-, och infrastrukturbranschen.

Oscar Lundberg, Vd och ägare på Branschaktuellt:

”Vi har under de senaste åren utvecklat vår nordiska portfölj exponentiellt och vår ambition är att fortsätta växa genom lokal närvaro i respektive land. Därför kommer vi att lansera vår uppskattade branschtidning i resten av Norden. Finland blir ett första naturligt steg framåt i Branschaktuellts utveckling, främst för att den finska marknaden är känd för att ligga i framkant när det gäller digital utveckling vilket Branschaktuellt ständigt strävar att vara ledande inom”.

Myrna Whitaker, Redaktionschef på Branschaktuellt:

”Vi vet att vi är en uppskattad nyhetstjänst och forum för våra svenska besökare. Att få göra avstamp och bidra till att föra branschen framåt, som vi så länge jobbat med och sikta på en finsk läsarkrets är kittlande. Branschaktuellt har gått från en halvtom arena till att idag vara Sveriges ledande branschportal. Jag ser fram emot att göra en liknande resa med IndustryRadar – en satsning som också bidrar till landsöverskridande redaktionella samarbeten. Jag är övertygad om att detta kommer gynna såväl vår svenska som finska läsarkrets”.

Den journalist som ska utgöra nyhetsdesken i Finland är klar. Det blir Marika Pietilä som närmast kommer från ljudboksappen Nextory där hon arbetat som content manager kombinerat med ett arbete som programledare för frågesportsappen Primetime. Hon har mångårig erfarenhet inom Sveriges Radio där hon haft roller som nyhetsreporter, nyhetsproducent och programledare för olika radiokanaler på såväl svenska som finska.

– Det känns både roligt och pirrigt att få kavla upp ärmarna och lansera ett till spännande företag i mitt hemland. Under de senaste åren har jag fått vara med på två andra svenska startups (Nextory och Primetime) tillväxtresor i Finland. Med den erfarenheten i bagaget ser jag fram emot att plocka upp mitt gamla yrke som reporter och få skapa innehåll om intressanta och aktuella ämnen inom de branscher som IndustryRadar övervakar, säger Marika Pietilä

Förutom Marika Pietilä har bolaget även rekryterat två säljare, Janika Soininen och Johannes Bagge.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0