Mässor
2 min lästid

Brandsäkerhet i fokus på FastighetsMässan

17:e november 2021, 09:07
Brandsäkerhet i fokus på FastighetsMässan
Pressbild Maus
Rebecca Bornlid Lesseur Rebecca Bornlid Lesseur
Like 0

– Vi representerar inte ett alternativ till släckmedel utan vi vill fylla det glapp som brister i dag. Alla stora bränder har börjat med en liten flamma. Vi försöker få bukt på elden före det blir en okontrollerad brand, säger Tommy Carlsson, försäljningschef för Maus Sverige.

När Maus grundades för snart tio år sedan var det med tanken om att kunna erbjuda ett brandskydd som är lättillgängligt och enkelt att använda. Tommy Carlsson berättar att kaliumrök är ett miljövänligt och ofarligt släckningsmedel.

Nu är en av Maus produkter, MAUS Stixx PRO, i finalen för bästa elnyheten 2021. Det handlar om en släckare mindre än en överstrykningspenna.

– Den lilla släckaren kan alltid tas med eller sättas fast i hölstret på bältet vid arbeten med ökad brandrisk. Den kräver inget underhåll eller service, en enhet kan monteras exempelvis i elskåp och fungerar när du trycker på knappen, säger Tommy Carlsson.

”En omedveten okunskap”

Tommy Carlsson berättar att Maus åker ut till företag för att göra en riskbedömning och informera om deras produkter vid efterfrågan. Han menar att det finns en generell osäkerhet om var brandskydd sitter på flera företag.

Samma sak ser Tommy Carlsson i fastigheter bland fastighetsägare och fastighetsskötare.

– Det finns en omedveten okunskap. Jag vill att det blir en omedveten kunskap, säger Tommy Carlsson.

Med det menar han att frågan om var brandsläckare finns och hur man bör agera i händelse av brand ska vara så pass naturlig att de berörda inte ens behöver tänka efter före de agerar. Han menar att en lösning är att avsätta en person inom verksamheten vars uppgift är att arbeta med systematiskt brandskydd.

Under paneldebatten ”Hur uppdaterar man befintliga byggnader för att göra dem mer brandsäkra?”, kommer Tommy Carlsson bland annat lyfta vikten av att avsätta en person i verksamheten för detta uppdrag som ser över vad de behöver göra i just den verksamheten. På så sätt kan flera upptäcka om det finns gamla oservade brandskydd i tid.

– Brandskydd ska bara fungera. Det är lätt att ta steget till kunskap och vi kan alltid ge råd och vara som ett bollplank, säger Tommy Carlsson.

#brand #el #fastighetsmässan #säkerhet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0