Infrastruktur
1 min lästid

NYAB tar hem order på nytt signalsystem

20:e februari 2024, 08:30
NYAB tar hem order på nytt signalsystem
Bildkälla: NYAB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Kontraktet är värt 47 miljoner kronor och innebär en möjlighet till upprepad beställning då Trafikverket kan anlita NYAB på andra sträckor i programmet utan nya upphandlingar.

NYAB har tidigare tilldelats fyra projekt inom Trafikverkets utbyggnadsprogram Opto 2.0 och det här projektet ansluter till NYAB:s påbörjade entreprenad på sträckan Nässjö–Mjölby–Åby och genomförs som utförandeentreprenad. Arbetet påbörjas i mars 2024 och beräknas färdigställas oktober 2025.

Investerar 5 miljarder

– Genom att samla på oss erfarenhet och av det skapa förbättringar i arbetssätt har vi lyckats skapa en spets inom det här segmentet av järnvägsområdet. Det är glädjande att vi nu får förtroendet från Trafikverket för ett femte projekt inom Opto 2.0. Arbetet med tidigare sträckor och möjligheten att fortsätta sömlöst innebär dessutom bra kontinuitet i projektgruppen, vilket borgar för fortsatt goda resultat, säger Johan Skoog, affärsområdeschef på NYAB.

Det nya fibernätet är en förutsättning för införandet av signalsystemet ERTMS i Sverige.

Utbyggnadsprogrammet, som berör hela landets järnvägsnät, påbörjades 2018 och planeras pågå till 2029. Trafikverket beräknar den totala kostnaden för införandet av Opto 2.0 till cirka 5 miljarder kronor.

#nyab #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0