Infrastruktur
1 min lästid

Stockholms kollektivtrafik trea i världsranking

18:e januari 2023, 14:28
Stockholms kollektivtrafik trea i världsranking
Bildkälla: MTR.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I en rapport som konsultfirman Oliver Wyman tagit fram tillsammans med Institute of Transportation Studies vid University of California, Berkeley, har 60 storstäder rankats utifrån bland annat kollektivtrafiken. Till grund för rankningen ligger faktorer som till exempel närhet, pris och hastighet.

Städer i Asien och Europa kniper samtliga topplaceringar. Tunnelbanan i Hongkong har länge setts som en av de allra bästa i världen och rankas etta. Även där är MTR ansvarig för tunnelbanetrafiken.

–  Det känns oerhört roligt att vårt långsiktiga arbete att erbjuda våra resenärer en service i världsklass uppmärksammas på detta vis, säger Henrik Dahlin, VD på MTR Nordic, och tillägger:

– Vi är stolta över att vara en del av MTR och i Hongkong har vi länge visat hur en modern tunnelbanetrafik ska se ut. Vi försöker ta det bästa från de erfarenheterna och föra över till Stockholm, och den här rapporten visar att vi är på rätt väg. En fungerande kollektivtrafik är avgörande för både framkomlighet och hållbarhet i våra storstäder.

Den övergripande kundnöjdheten för tunnelbanan i Stockholm har utvecklats från 78 procent år 2010 till 87 procent drygt tio år senare.

#mtr
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0