Infrastruktur
2 min lästid

MTR Mälartåg byter VD: "Får fråga henne om skälen"

12:e oktober 2022, 13:48
MTR Mälartåg byter VD:
Joakim Sundh blir ny VD för MTM Mälartåg. Bildkälla: MTR Mälartåg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Joakim Sundh är i dag VD för MTR Pendeltågen som sedan 2016 kör pendeltågen i Stockholms län. Han kommer fortsatt att ansvara för den verksamheten utöver sitt uppdrag inom MTR Mälartåg.

– Resenärerna i Mälardalen är värda en riktigt bra tåtrafik som de kan lita på och det är något vi ska leverera, säger Joakim Sundh och fortsätter:

– De ändringar och åtgärder vi nu kommer att genomföra är viktiga för att företaget ska kunna återfå förtroendet hos resenärerna. Vi kan inte lova att de kommer att märka något redan den här veckan, men vi ska jobba hårt på att få fram en trafik som går som den ska. säger Joakim Sundh.

Oklarheter kring tidigare VD

Medier har rapporterat om stora problem med förseningar, lokförarbrist och inställda tåg kopplat till MTR Mälartågs trafik. Bolaget vill inte svara på om det är anledningen till VD-bytet som sker efter mindre än två år. Bolaget vill inte heller svara på om hon fått sparken.

– Den förra VD:n slutade, skälen till det får ni fråga henne om, säger Carl Fredrik Johansson, presschef vid MTR Mälartåg till SVT.

Läs även:

Vd har utsetts till MTR Mälartåg
28:e juni 2021
Affär & Karriär
Vd har utsetts till MTR Mälartåg
Hon kommer närmast från rollen som Head of Customer Service på MTR Pendeltågen.
#mälartåg #mtr #mtr mälartåg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0