Affär & Karriär
2 min lästid

Vd har utsetts till MTR Mälartåg

28:e juni 2021, 14:39
Vd har utsetts till MTR Mälartåg
Frida Ukmar utses till vd för MTR Mälartåg
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Frida Ukmar har utsetts till vd för MTR Mälartåg. Ett bolag som bildades i anslutning till att MTR fick förtroendet att ta över uppdraget att driva Mälartåg, med trafikstart i december 2021.  Frida tillträder som vd den 29 juni.

Frida har arbetat på MTR sedan 2016 och har erfarenhet från både MTR Tunnelbanan och nu senast från rollen som Head of Customer Service på MTR Pendeltågen. MTR Mälartåg är ett dotterbolag till MTR Pendeltågen och ingår i MTR Nordic Group.

–Det känns väldigt bra att vi kunde rekrytera en VD till MTR Mälartåg inom MTR och ta vara på den otroliga kompetens som finns i vår organisation. Vi är inne i en mycket spännande fas med fullt fokus på mobiliseringen inför trafikstart och den förbättringsresa som vi ska göra med alla medarbetare. Jag är övertygad om att Frida, med sin erfarenhet från MTR, sina ledarskapskvaliteter och sitt fokus på kundupplevelsen kommer att tillföra mycket till MTR Mälartåg, säger Mats Johannesson vd på MTR Pendeltågen.

–Jag känner mig hedrad över att ha fått förtroendet att leda och utveckla arbetet för Mälartåg och ser fram emot att få träffa alla nya kollegor inom en snar framtid. Som född och uppvuxen i Eskilstuna känns det dessutom det extra kul att få vara med och bidra till framtidens Mälardalen, säger Frida Ukmar.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0