Industri Stål
2 min lästid

NCC rustar upp Ovakos stålverk i ramavtal

10:e december 2014, 09:49
NCC rustar upp Ovakos stålverk i ramavtal
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ovako stål- och valsverk har tecknat ramavtal med NCC om underhåll, byggnation och markarbete på Ovakos sex svenska fabriker. Det sänker kostnader, gynnar planering och är ett led i Ovakos satsning på framtiden. Avtalet löper fyra år och värt cirka 50 MSEK första året.

– Våra svenska fabriker får en genomgripande upprustning som en del i att Ovako investerar för framtiden för att möta kundernas önskemål. Vi har arbetat med NCC under tjugo år och ramavtalet visar att vi vill fortsätta det goda samarbete som kan bidra till att effektivisera planeringen och ekonomin ytterligare, säger Christer Björn, inköpschef på Ovako i Hofors.

Ovako är europeisk producent av komponentstål till kullager-, transport- och tillverkningsindustrin i 30 länder. Det har sitt ursprung i svenska bruksorter. Nu behöver fabrikerna i Hofors, Hällefors, Smedjebacken, Boxholm, Forsbacka och Hallstahammar med totalt 2 500 anställda, moderniseras.

Ramavtalet löper på under fyra år fram till juni 2018 och innebär att Ovako och NCC fördjupar sitt samarbete och att Ovako i första hand ger bygguppdrag, mark- och beläggningsarbeten till NCC. Det beräknas omsätta omkring 50 miljoner kronor per år beroende på vad Ovako vill ha utfört.

– Samarbetet bygger på öppenhet och förtroende där vi och Ovako tillsammans hjälps åt att förbättra byggprocessen och på så vis minskar kostnaderna. Nytt är också att vi arbetar med ”öppen bok” där båda parter har inblick i ekonomin, säger NCC:s avdelningschef Johan Eriksson.

En framgångsfaktor för att minska kostnaderna är att NCC stöttar Ovako i teknik- och byggfrågor redan på planeringsstadiet. För att underlätta samarbetet med snabbare kontaktvägar och samlad överblick får Ovako en enda mailadress in till NCC för att beställa arbeten och göra förfrågningar.

NCC börjar med att renovera taket på största fabriken i Hofors. Sedan många år är NCC på plats på de flesta av Ovakos produktionsenheter för dagliga uppdrag.

#ncc #ovako
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0