Industri
1 min lästid

Klart: Här är ABB:s nya chefsjurist

30:e oktober 2023, 13:31
Klart: Här är ABB:s nya chefsjurist
Bildkälla: ABB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Shehadeh kommer att förbli interim chefsjurist tills dess att Mathias Gaertner börjar på ABB.

Mathias Gaertner är tysk medborgare och har en gedigen erfarenhet av att hantera internationella M&A-transaktioner, tvister, immaterialrätt och compliancefrågor. Han är för närvarande Head Legal & Compliance på det globala byggmaterialföretaget Holcim och har varit medlem i företagets koncernledning sedan 2021.

Dessförinnan arbetade han tio år på Honeywell Building Technologies, senast som chefsjurist, där han spelade en avgörande roll för företagets tillväxt. Han har också arbetat för advokatbyråerna Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates och Baker & McKenzie. Mathias studerade vid universitetet i Münster, Tyskland, där han tog sin doktorsexamen, och är medlem i det tyska advokatsamfundet.

– Efter en noggrann urvalsprocess är vi väldigt glada över att kunna utse en chefsjurist med omfattande erfarenhet av decentraliserade organisationer. Vi ser fram emot att se Mathias ytterligare stärka kompetensen i våra juridiska team och bygga vidare på vår starka integritetskultur. Jag vill ta tillfället i akt att tacka Natalia för hennes värdefulla bidrag under interimperioden och önskar henne all lycka till när hon återgår till sin roll som ABB:s Chief Integrity Officer, säger VD Björn Rosengren.

#abb #holcim
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0