Industri
1 min lästid

Nytt asfaltsverk utanför Göteborg på plats

29:e september 2022, 13:23
Nytt asfaltsverk utanför Göteborg på plats
Det nya asfaltsverket i Torslanda utanför Göteborg. Bildkälla: Svevia.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Satsningen är en del av Svevias långsiktiga strategi att fortsätta utveckla hållbara ballast- och asfaltprodukter. I början av maj påbörjades monteringen av verket och under september kunde asfaltleveranserna starta.

– Hela Västsverige är en expansiv marknad där Svevia är en stark aktör på väg- och anläggningsmarknaden. Det är vår övertygelse att efterfrågan på miljöanpassade ballast- och asfaltprodukter kommer att öka. Och det kan vi erbjuda från Svevias ballastanläggning och asfaltverket här i Torslanda, säger Lennart Eriksson, Svevia.

Gynnar både Volvo och Svevia

Svevia har i samarbete med Volvo arbetat för att få till en gemensam lösning på Volvos mark som innehåller en hel del berg.

– Samarbetet har skapat en helhetslösning för oss båda. Volvo får på sikt större ytor att tillgå på sin mark och vi får tillgång till berg. Det gynnar miljön men också hela Svevias affärskedja från berg till asfalt, säger Filippos Kalfas.

Den nya ballastanläggningen som kommer att vara helt eldriven ligger i anslutning till Volvos industriområde. Asfaltverket är ett Amomatic med en tillverkningskapacitet på 240 ton/timme.

#svevia #volvo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0