Fastighet
1 min lästid

Fabege köper SHH Bostad för 880 miljoner

6:e oktober 2021, 06:46
Fabege köper SHH Bostad för 880 miljoner
Foto: Fabege
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Fabege förvärvar SHH Bostad, som är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på bostäder och samhällsfastigheter, till en köpekilling om 880 miljoner kronor. SHH blir med start den 18 oktober ett helägt dotterbolag till Fabege, enligt ett pressmeddelande.

“Förvärvet stärker Fabeges position som stadsutvecklare i Storstockholm. Tack vare att SHH tillför kompetens inom bostäder och samhällsfastigheter kan vi vara med längre i värdeskapandet och driva flera olika typer av projekt i egen regi, vilket är ett naturligt nästa steg i vår stadsutvecklingsstrategi”, säger Stefan Dahlbo, vd på Fabege.

Fabege och SHH har tidigare samarbetat i ett joint venture då cirka 270 bostäder byggdes i Kista under namnet Selfoss.

SHH kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet som fristående dotterbolag under varumärket SHH Bostad och bolagets organisation och ledning kommer vara oförändrad med Fredrik Alvarsson som vd och Ando Wikström som finanschef.

De två största ägarna av SHH Bostad utgjordes av Misha Moeremans d’Emaus, grundare och tidigare vd samt fastighetsbolaget Balder, med 31 procent respektive 21 procent av aktierna.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0