Energi
1 min lästid

AFRY får vindkraftsuppdrag i Vietnam

22:a februari 2023, 10:57
AFRY får vindkraftsuppdrag i Vietnam
Pressbild: AFRY
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

LIG-Huong Hoa 1 Joint Stock Company ägs av B.Grimm Renewable Power 1 Limited – ett helägt dotterbolag till B.Grimm Power Public Company Limited från Thailand, en av Sydostasiens största privata elproducenter, och Truong Thanh Energy and Real Estate JSC från Vietnam.

Huong Hoa 1 är ett landbaserat vindkraftsprojekt i Quang Tri-provinsen i Vietnam med kapacitet på 48 MW. Vindkraftparken kommer att bestå av åtta vindkraftverk med en kapacitet på 6 MW vardera, en ny 220 kV-station samt en 5 km lång luftledning för anslutning av vindkraftparken till det nationella elnätet.

AFRYs uppdrag omfattar projektledningsstöd, granskning av konstruktionen, övervakning under byggfas samt driftsättning av projektet.

– Vi är stolta över detta nya vindkraftsprojekt i Vietnam. Med tanke på att AFRY varit delaktiga i mer än 250 vindkraftsprojekt i över 60 länder, med över 30 GW vindkraftskapacitet globalt och 10 GW i Asien, är vi övertygade om att vår erfarenhet och kunskap är värdefull i projekt som detta. Projekt som dessa accelererar den hållbara anställningen genom ny fossilfri energi, säger Petteri Härkki, AFRY Regional Director Asia.

AFRY har en lång erfarenhet av ingenjörstjänster inom värme-, vatten-, vind- och solkraft i Vietnam. AFRY har varit inblandad i byggandet av över 10 000 MW vilket motsvarar 15% av den installerade kraftproduktionskapaciteten i landet.

#afry #vietnam
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0