Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Viktor Hanson vinner i Järfälla

23:e juni 2021, 10:58
Viktor Hanson vinner i Järfälla
Bildkälla Viktor Hanson
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Byggnadsfirman Viktor Hanson är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 6, etapp IV i Barkarbystaden

Järfälla kommun och Byggnadsfirman Viktor Hanson tecknar avtal om markanvisning för ett stadskvarter med 164 bostäder, lokaler för centrumverksamhet i gatuplan och kontor en trappa upp. Kvarteret ligger i ett mycket centralt och attraktivt läge vid Barkarbystadens kommande tunnelbanestation.

– Jag säger varmt välkommen till Byggnadsfirman Viktor Hanson som väljer att investerar i Barkarbystaden för tredje gången. Deras tävlingsbidrag stämmer väl överens med vår vision att utveckla en dynamisk, livfull, upplevelserik och hållbar stadsmiljö, säger Vesna Jovic, kommundirektör i Järfälla kommun.

Kvarteret omfattar 17 000 kvm BTA och ligger vid Barkarbystadens tunnelbanestation och granne med ett livfullt gångstråk. Här ska Viktor Hansons utveckla:

  • 164 bostadsrätter/ägandelägenheter
  • Lokaler för centrumverksamheter om 1335 kvm
  • Lokaler för kontor om 170 kvm

– Vi på Viktor Hanson är glada och stolta över att för tredje gången få möjlighet att genomföra ett bostadsprojekt i Barkarbystaden. Det är roligt att återigen tillsammans med Järfälla kommun få genomföra våra och kommunens tankar att med god arkitektur, hög kvalitet och med hållbarhet i fokus skapa nya bostäder i ett av Stockholmsregionens mest expansiva områden säger Lars Benton, VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB.

Byggstart sker preliminärt Q3 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0