Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Slutsålt för den omsusade lyxbyggaren

20:e februari 2019, 15:05
Slutsålt för den omsusade lyxbyggaren
Illustration: Oscar Properties
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

2014 förvärvade Oscar Properties den tidigare spisbrödsfabriken på den bergiga halvön Kvarnholmen, mitt emot Djurgården. Bostadsprojektet, som går under namnet Bageriet, har sedan dess restaurerats. Byggnaden består av två tydliga volymer, en reslig högdel och en bastant lågdel, båda uppförda i tegel med tydliga spår av industrihistoria.

Nu är nästan alla 126 lägenheter slutsålda. Den som är kvar är Penthouset på 295 kvadratmeter, med 121 kvadratmeter takterrass, som varit ute till försäljning en kortare tid för närmare 30 miljoner kronor.

Oscar Properties, kvarnholmen, bostäder, bygge
Illustration: Oscar Properties

Yteffektiva och öppna

Bostäderna i Bageriet är yteffektiva och öppna med interiörer inspirerade av elegant 20-tals funktionalism och stoltserar med specialritade kök med extra djupa bänkskivor och vackra detaljer.

– Kvarnholmen har ett attraktivt läge i Stockholm, en passande plats för en unik byggnad. Vårt funktionalistiska praktverk Bageriet smälter in fantastiskt och många boende har en utsikt som är svårslagen i Stockholm, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0