Energi
1 min lästid

Tidigare Hybrit VDn går till eljätten

10:e maj 2024, 10:00
Tidigare Hybrit VDn går till eljätten
Bildkälla: Arise.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Från sidan har jag följt vad Svenska kraftnät gör för att möjliggöra omställningen, och det imponerar på mig, säger Eva Vitell.

Eva Vitell är utbildad civilekonom och har under största delen av sitt yrkesliv jobbat inom energibranschen. Hon har bland annat varit VD på Svea Vind Offshore AB och dess för innan VD på Hybrit – SSAB, LKAB och Vattenfalls satsning på att utveckla fossilfritt stål.

­– Elsystemet står inför stora utmaningar framöver. Utöver att bygga mer elnät på rekordtid behöver vi fortsätta skapa incitament för ny teknik och marknadsfunktioner som bidrar till ett robust elsystem. De här frågorna har intresserat och engagerat mig under många år. Trycket på Svenska kraftnät är enormt. Om prognoserna får rätt ska elförbrukningen i Sverige dubbleras på två decennier. Det kommer att ställa mycket stora krav på myndigheten, säger hon.

Eva Vitell tillträder tjänsten som divisionschef den 21 maj.

– Jag är mycket glad att Eva Vitell nu kommer till Svenska kraftnät för att ta sig an divisionens och myndighetens viktiga uppdrag. Hon har en bakgrund inom flera relevanta områden och kommer att bidra med många viktiga perspektiv i vår fortsatta utveckling. Därtill har Eva en gedigen chefserfarenhet, säger Lotta Medelius-Bredhe, generaldirektör på Svenska kraftnät.

#arise #svenska kraftnät
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0