Byggindustrin
2 min lästid

JM och Wingårdhs bygger huvudkontor

28:e maj 2024, 10:40
JM och Wingårdhs bygger huvudkontor
Illustration av Skytteholms IP. Bildkälla: JM.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– JM har som samhällsbyggare en lång tradition av att utveckla levande stadsdelar. Vi är stolta över möjligheten att skapa ett nytt fint kontor åt inte bara oss själva, utan också andra företagare i kommunen. Samtidigt bidrar vi till förbättrade förutsättningar för damfotbollen och Solnas ungdomar att idrotta, säger Simon Backe, regionchef JM Fastighetsutveckling.

Kontorsfastigheten, som ritas av Wingårdhs arkitektbyrå, får ett kollektivtrafiknära läge intill Solna Centrum och kommer att ha stort fokus på hållbara lösningar. Cirkulära- och återbrukslösningar, solcellspaneler och förädlade grönytor med sedumtak för att nämna några.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få möjligheten att utveckla JMs huvudkontor. Kontorshusets läge vid Skytteholms IP och Frösundaleden är centralt och exponerar sig väl i Solna centrums sammanhang av både tät bebyggelse och stora naturmotiv. Projektet kommer även att kunna föra med sig Solnas ambitioner med att få stenstadsmotivet mer närvarande i gatubilden, och ge en bra motvikt till projekten på Råsundastadions gamla ytor, säger Gert Wingårdh.

Detalplanearbetet

Detaljplanearbetet planeras att påbörjas inom kort och diskussion med föreningslivet på Skytteholms IP kommer att inledas.

– Det här är en viktig etablering för Solnas näringsliv, där vi kombinerar smart stadsbyggnation med idrott. Beslutet om markanvisning tas den 3 juni i kommunstyrelsen och blir en viktig milstolpe i vårt arbete med att skapa en idrottsstad för dagens och morgondagens barn och ungdomar. Upprustningen av Skytteholms IP kommer att främja både Solnas stadsutveckling och vår gemenskap, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Produktionsstart beräknas ske inom de närmaste fyra åren.

#jm #solna #wingårdh arkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0