Byggindustrin
1 min lästid

Lindab köper tyskt ventilationsbolag

28:e februari 2023, 15:23
Lindab köper tyskt ventilationsbolag
Ola Ringdahl, VD och koncernchef för Lindab. Bildkälla: Lindab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Raab Lüftungstechnik har det senaste decenniet vuxit kraftigt och etablerat sig som en ledande tillverkare av rektangulära ventilationskanaler i södra Tyskland.

Raab Lüftungstechnik kommer att vara ett dotterbolag till Felderer som Lindab förvärvade under 2022. De två bolagen samarbetar redan idag och kommer att komplettera varandra väl, skriver Lindab i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att välkomna Raab Lüftungstechnik in i Lindab, säger Ola Ringdahl, VD och koncernchef för Lindab.

– De har haft en imponerande utveckling under Daniel Raabs ledning och det gläder mig att han kommer att fortsätta leda verksamheten som del av Lindab. Raab Lüftungstechnik ligger i framkant vad gäller automatiserad tillverkning av rektangulära ventilationskanaler och har stora möjligheter till expansion. Med förvärvet tar vi ännu ett viktigt steg i vår ambitiösa tillväxtplan i Tyskland.

Raab Lüftungstechnik omsätter cirka 160 miljoner årligen. Verksamheten är baserad i Großmehring, norr om München i Tyskland, och sysselsätter 95 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

#lindab #raab lüftungstechnik #tyskland #ventilation
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0