Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger för 220 miljoner i Haninge

6:e december 2021, 10:35
NCC bygger för 220 miljoner i Haninge
Bildkälla: NCC.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. Under förra året inledde NCC och Stena Fastigheter ett samarbete som omfattar nybyggnation av tre huskroppar med totalt 124 lägenheter. Nu inleds parternas andra projekt i området: kvarteren Lunar och Venera, med 159 lägenheter som omfattar hyresrätter och bostadsrätter. Totalentreprenaden har ett ordervärde på cirka 220 miljoner, enligt ett pressmeddelande från NCC

– Vi äger och utvecklar våra kvarter med tanke på framtida generationer och vill stärka de stadsdelar vi finns i därför känns det extra bra att vi i våra projekt arbetar för svanenmärkning samt fångar upp den sociala hållbarhetsaspekten i våra upphandlingar vid nyproduktion. Det är tillsammans med våra entreprenörer som vi kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger Sevil Ahmadi, projektchef, på Stena Fastigheter i Stockholm.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av 159 lägenheter, varav 83 bostadsrätter och 76 hyresrättslägenheter i storleken 1-4 rum. Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Projektet genomförs även med tydliga krav på social hållbarhet.

– I båda projekten arbetar vi brett med hållbarhet, vi har satt höga miljökrav på lägenheterna och tar flera sociala hållbarhetsinitiativ riktade mot arbetsmarknaden. Exempel på detta är arbetsplatsdagar för studenter och samarbete med en gymnasieskola där byggnationen av kvarteren agerar läromedel i undervisningen. Det känns mycket spännande att den goda samverkan nu fortsätter för ytterligare attraktiva bostäder i Haninge, säger Annika Grönberg, avdelningschef, NCC Building Sverige.

Markarbetet påbörjas omgående och byggstart sker i februari 2022. Första inflyttning påbörjas under det tredje kvartalet 2023.

#haninge #ncc #stena fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0