Byggindustrin
2 min lästid

NCC miljardsäljer kontorsprojekt i Mölndal

1:a oktober 2021, 06:29
NCC miljardsäljer kontorsprojekt i Mölndal
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, beräknat till 2024. Affären baseras på ett fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

NCC kommunicerade i juni 2017 att Platzer har en option att förvärva fastigheten i Mölndal i samband med att den färdigställs. Nu väljer Platzer att använda optionen och parterna har tecknat avtal om försäljning. 

Affären genomförs som ett aktieöverlåtelseavtal och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder SEK. Tillträde och erläggande av köpeskilling sker vid färdigställandet vilket förväntas i det fjärde kvartalet 2024, vilket då ger en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development. 

Projektet MIMO omfattar cirka 40 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 våningar respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Projektet byggstartas under hösten som NCC tidigare kommunicerat. 

Uthyrningsgraden uppgår idag till drygt 30 procent med bland andra SATS och Mindpark som klara hyresgäster. Tillträdet är villkorat av en uthyrningsgrad på 80 procent.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0