Transport
2 min lästid

Åkeri-appens kupp – skickar luft till jättarna

28:e juni 2023, 13:44
Åkeri-appens kupp – skickar luft till jättarna
Bildkälla: Logic Link.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det är tuffa tider för landets åkerier. Under 2023 har konkurserna ökat med 31% jämfört med 2022. Det ekonomiska läget är hårt pressat, samtidigt som man står inför utmaningen att minska den miljömässiga påverkan med el, biogas och järnväg – en omställning som tar tid och är kostsam, skriver Logic Link i ett pressmeddelande.

I dagarna har Logic Link skickat ut paket till ett 50-tal åkerier. Med paketen, som består till 95% av luft och 5% av truckerkeps, vill man framhäva det outnyttjade utrymmet som kan likställas med utebliven vinst.

Skickas med glimten i ögat

“Det är viktigt att notera att dessa paket är skickade med glimten i ögat till befintliga användare som redan har ett stort medvetande om samarbetets betydelse för fulla bilar.” skriver bolaget.

Man har även skickat helt tomma paket till högsta ledningen inom företag som Postnord, Schenker och DHL – aktörer som pga. sin storlek inte kan göra omställningen lika snabbt. Även de måste våga ta klivet och synliggöra de samlade möjligheterna på ett ställe, menar Logic Link.

– Vi på Logic Link är fast beslutna att driva förändring i transportsverige och uppmärksamma vikten av samarbete för ökad fyllnadsgrad, säger Linus Trulsson, VD på Logic Link.

– Genom att skicka luft till branschens ledare vill vi öka medvetenheten kring bortslösade resurser som genom samarbete åkerier emellan skulle kunna vändas till minskade utsläpp och ökad lönsamhet för landets åkerier, säger han vidare.

Närmare 500 åkerier är idag anslutna till Logic Links plattform där de delar uppdrag och resurser, och enligt Logic Link är prognosen är 1000 åkerier till årsskiftet.

#db schenker #dhl #logic link #postnord #schenker
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0