Nyheter
1 min lästid

IKEA och Volvo testar utsläppsfria transporter

14:e september 2022, 09:35
IKEA och Volvo testar utsläppsfria transporter
Bildkälla: Volvo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

IKEA ska introducera tunga elektriska Volvolastbilar för att hantera transportflöden vid två av företagets fabriker i Zbąszynek i Polen. Lastbilarna kommer köras av Raben Group. Lärdomarna från piloten ska användas för elektrifiering av IKEAs transportverksamhet i stor skala i ett större transportnät.

– Vi är glada att berätta om det här samarbetet, som syftar till att påskynda vår övergång till mer hållbara vägtransporter. Projektet gör det möjligt för oss att utforska och lära oss om utmaningarna och möjligheterna i utbyggnaden av elektriska transporter i stor skala och dess ömsesidiga beroenden i ett större transportnätverk, säger Małgorzata Dobies-Turulska, VD för IKEA Industry Zbąszynek.

Volvo helt elektriska till 2030

Volvo Lastvagnar startade serieproduktion av elektriska lastbilar 2019, som en av de allra första lastbilstillverkarna i världen.

Idag har företaget sex elektriska lastbilsmodeller i serietillverkning globalt – det bredaste utbudet av i branschen. Företagets mål är att hälften av dess totala lastbilsförsäljning ska vara elektrisk år 2030.

#hållbarhet #ikea #polen #volvo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0