Oklassificerad
2 min lästid

Prisat arkitektkontor tillsätter vd - för första gången

1:a februari 2022, 13:30
Prisat arkitektkontor tillsätter vd - för första gången
Jonas Dahl tillträdde som ny vd för Bornstein Lyckefors Arkitekter i februari 2022.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

“Arkitektföretaget ser Jonas Dahls långa erfarenhet från kultursektorn, besöksnäringen och PR- och reklambranschen som ett avgörande tillskott i en långsiktig vision att etablera byrån som en ännu starkare leverantör av värdeskapande och upplevelserik arkitektur”, skriver Bornstein Lyckefors i ett pressmeddelande.

-Med Jonas Dahl vid rodret kan vi nå ut ännu bättre och förstärka vår satsning på att leverera högkvalitativ arkitektur, säger Andreas Lyckefors, en av Bornstein Lyckefors Arkitekters grundare och delägare. Jonas har en bakgrund i reklambranschen som gör att vi kommer att bli ännu bättre på att bygga starka berättelser och att utveckla företag och städers varumärken. Han har under lång tid arbetat med stads- och destinationsutveckling, place branding och liknande arkitekturstrategiska frågor.

Jonas Dahl kommer närmast från Statement Public Affairs, där han nu avslutar sitt ägande och uppdrag. Han har under flera decennier arbetat i PR- och reklambranschen, bland annat med MTV Spider, Grayling, och som vd för Göteborgsbyrån Sturm & Drang som för fyra år sedan förvärvades av Gullers Grupp. Han har tidigare varit marknads- och informationschef inom både besöksnäringar och kultursektorn.

-Idag finns ett enormt intresse för stadsbyggnads- och arkitekturfrågor, understryker Jonas Dahl. Bornstein Lyckefors Arkitekter har ett brinnande samhällsintresse och en stark vilja att lösa vår tids utmaningar med god arkitektur. Och god arkitektur är ett av våra viktigaste och mest konkreta verktyg när vi bygger framtidens samhälle och skapar scener för människors liv i stora som små städer.

Johan Olsson, som tillsammans med Andreas Lyckefors driver Bornstein Lyckefors, betonar att arkitektur bör ses först och främst som en investering och inte som en kostnad. Den insikten har bland annat fått reklamfirman Forsman & Bodenfors att återigen anlita arkitektföretaget, denna gång när man samlar alla avdelningar i nybyggda Merkurhuset vid Göta Älv i centrala Göteborg.

-Med Jonas Dahls kompetens och ledarförmåga kommer vi bli ett av få arkitektkontor i Sverige som fullt ut satsar på arkitektur som värdebyggare, kommunikationsmedel och källa till starka upplevelser. Jonas blir vår främsta kontakt med beställare som ser arkitekturens alla möjligheter när vi bygger framtidens samhälle, säger Johan Olsson.

#arkitektur #bornstein lyckefors #kultursektorn #pr-reklambranschen #stadsbyggnads- och arkitekturfrågor #stadsutveckling
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0