Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Svenska rederi- och logistikföretaget får ny vd

21:a juni 2021, 17:03
Svenska rederi- och logistikföretaget får ny vd
Tommy Kalin. Foto: SOL
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Rederi- och logistikföretaget Svenska Orient Linien (SOL) får den 1 augusti en ny VD. Tidigare CFOn, Tommy Kalin, tar över rodret efter Ragnar Johansson som fortsätter som VD i WALLENIUS SOL.

Tommy Kalin har de senaste fem åren haft rollen som CFO för SOL och kom dessförinnan från den internationella logistikkoncernen Geodis. För två år sedan startade SOL tillsammans med Walleniusrederierna ett helt nytt svenskt rederi, som fick namnet WALLENIUS SOL, och sedan dess har Tommy Kalin varit CFO för båda bolagen och Ragnar Johansson VD.

Industrin runt Bottenviken, där WALLENIUS SOL opererar, utvecklas nu i rekordfart vilket givit WALLENIUS SOL en rejäl skjuts. Behovet att jobba mer fokuserat med utvecklingen av båda bolagens affärer har därför ökat, något som nu blir enklare med varsin VD.

Tommy Kalin ser fram emot sin nya roll och uppgiften att fortsätta stärka SOLs verksamheter, som bland annat omfattar linjetransporter, projektlaster och militära transporter.

– Rollen som VD för SOL är spännande och jag känner mig både förväntansfull och ödmjuk inför uppgiften. Svenska Orientlinien är ett anrikt bolag med en kultur som bygger på både affärsmässighet och hjärta, något som jag känner starkt för. Jag ser också en stor utvecklingspotential som lockar, säger Tommy Kalin.

Ragnar Johansson, som varit VD för SOL sedan 2014, ser också stora fördelar med att dela upp ansvaret.

– Nu skapar vi utrymme att ytterligare fokusera på utvecklingen av båda bolagen framåt.
Det händer mycket i branschen och efterfrågan på våra tjänster ökar så vi behöver lägga fullt fokus på detta, konstaterar han.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0