Moduler
2 min lästid

Återanvändning istället för nytt

20:e maj 2015, 09:14
Återanvändning istället för nytt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bodbörsen är Landskronaföretaget som utmanar uthyrningsfirmorna och nytillverkare genom att erbjuda renoverade bodar till försäljning eller finansiering.
– Våra produkter har hög kvalitet, men till ett lägre pris och kortare leveranstid än nyproduktion, säger ägaren Maria Kilpe.

Byggföretag som är i behov av byggbodar för sina projekt har i princip två val: antingen köpa nyproduktion eller hyra. För företag som inte önskar binda kapital i bodar – som kanske används under en begränsad tid – upplevs därför hyresalternativet i många fall mer attraktivt.
– Men de som vänder sig till oss gör det ofta eftersom de anser att vårt erbjudande om att köpa begagnade rekonditionerade bodar är intressant, säger Maria Kilpe som äger och driver Bodbörsen tillsammans med kollegan Rikard Weberg.

Hon berättar att många som ringer företaget ofta är ute efter snabba leveranser.
– Jag brukar säga att vi kan erbjuda ett lägre pris än nyproduktion och med kortare leveranstid.

Bodbörsen

Det möjliggörs genom att vara ett fullserviceföretag som köper, renoverar, skräddarsyr och levererar just begagnade bodar och modulbyggnader. På den 20 000 kvadratmeter stora uppställningsplatsen i Landskrona har man ett par hundra objekt.  Men det är i den angränsande bodverkstaden som äldre bodar får ett nytt liv.

Här görs ombyggnader och renoveringsarbeten som till exempel fasad- och fönsterbyten samt målning och omläggning av tak. Användningsområdena för företagets produkter är bland annat sektionsmoduler, kontorslokaler, personalutrymmen samt WC- och duschbodar.
– Faktum är att rätt underhållna har dessa enheter en mycket lång livslängd och passar även mycket väl in i företagets miljötänk

Hon berättar att Bodbörsen har kunder över hela landet. Den typiske kunden är ett mindre eller medelstort företag som behöver en relativt snabb lokallösning till en vettig kostnad.
– Jag ser att vår styrka är att vi kan leverera kontrollerade och väl genomgångna bodar samtidigt som vi kan erbjuda attraktiva finansieringslösningar. Det tror jag tilltalar många, avslutar Maria Kilpe.

TEXT Anders Edström Frejman
FOTO Bodbörsen

#baracker #bodbörsen #moduler #ncc #peab #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0