Vägar
1 min lästid

Stort vägprojekt till Ramböll

21:a mars 2016, 09:16
Stort vägprojekt till Ramböll
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Rambölls verksamhet som utvärderar och mäter vägar, RST (Road Survey Technology), har nyligen vunnit sitt genom tiderna största projekt i Sverige. För Trafikverkets räkning ska man utföra leveransuppföljning av drift och underhållsarbeten i stora delar av landet, på totalt 92 000 km väg. Uppdraget löper över två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två och värderas till cirka 80 miljoner kronor.

För att säkerställa den kvalitet och standard som är satt utför Trafikverket genom underleverantörer leveransuppföljning genom ett kontrollprogram. I praktiken innebär det att kontrollera om det finns brister i entreprenörens arbete eller den överenskomna standarden genom systematiska översyner och stickprovskontroller.

I öppen konkurrens vann Ramböll leveransuppföljningen i 97 av landets 111 driftområden. I maj när kontraktet träder i kraft kommer man att utföra kontrollerna över i stort sett hela Sverige. Undantagen är Värmland, Bohuslän och Göteborg. Ramböll kommer att leverera en helhetslösning med kontrollanter som ger information till Trafikverkets nya datainsamlingssystem GPD Analys.

– Vi har en otroligt spännande tid framför oss och vi ser verkligen fram emot uppdraget som gör oss till landets i särklass största konsultbolag inom drift och underhåll av vägar, säger Peter Ekdahl, affärsområdeschef för RST på Ramböll. 

#ramböll #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0