Senaste nytt infrastruktur
2 min lästid

Projektengagemang vinner stort uppdrag

1:a juni 2015, 14:32
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I december 2016 planeras projektet Stockholms Framtida Avloppsrening (SFA) att dra igång. Det kommer att bli ett av Stockholms största infrastrukturprojekt någonsin och konsultföretaget Projektengagemang blir huvudleverantör av projektledningstjänsterna för process, maskin, el, automation och VVS. Arbetet är planerat att vara klart år 2020.

Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och varje år ökar stadens invånare med 20 000 personer. Denna befolkningsökning leder även till en större belastning på avlopps- och vattenreningssystemen. För att klara av den snabba ökningen behöver stadens vattenrening nu förnyas. Konsultkoncernen Projektengagemang har fått uppdraget att bli huvudleverantör av projektets projektledningstjänster.
 
– Det här är ett väldigt stort och betydelsefullt projekt för Stockholms infrastruktur. Vi känner en stolthet i att vara delaktiga i detta, och när det dessutom även innebär miljömässiga förbättringar som renare vatten i Mälaren och minskade utsläpp i Östersjön så känns det förstås särskilt bra, säger Patric Kjellin, affärsområdeschef projektledning på Projektengagemang.
 
Arbetet med utvecklingen av Stockholms avlopps- och reningssystem i Henriksdal kommer att innebära att Stockholm får ett av världens mest moderna reningsverk. Satsningen kommer även att innebära att vattnet i Mälaren blir ännu renare och att utsläppen i Östersjön minskar. Dessutom kommer transporterna med avloppsslam genom bostadsområdena att försvinna.

#projektengagemang #stockholm vatten #uppdrag #vatten avlopp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0