Flyg
2 min lästid

Karlstad och Jönköping bjuder in flygbolag för anbudsgivning

30:e augusti 2016, 12:30
Karlstad och Jönköping bjuder in flygbolag för anbudsgivning
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sedan 26 maj 2014 har det funnits en flyglinje mellan Karlstad och Frankfurt.

Denna linje har sedan 1 mars 2015 även trafikerat Jönköping. Flyglinjen har visat sig mycket viktig för näringslivet och besöksnäringen i de båda regionerna. Karlstad Airport och Jönköping Airport anser att det är av stor vikt att upprätthålla en flyglinje till en centraleuropeisk hubb och har därför för avsikt att denna vecka gå ut med en intresseanmälan för anbudsgivning.

− Flyg kostar pengar, precis som all kollektivtrafik, och det är rimligt att en viss del av kostnaden tas av offentliga medel. Det känns bra att vi kommit vidare i processen och att vi nu kan gå ut och bjuda in flygbolag till en upphandling tillsammans med Jönköping Airport. Viktigt att säga är också att den fortsatta processen ska präglas av största möjliga transparens, säger Hans Wennerholm, tf VD på Karlstad Airport.

− Jag är givetvis lättad att flygplatsens ägare idag tagit ett beslut som gör det möjligt att gå vidare mot en upphandling av trafik. Ett beslut med inriktning att säkerställa en internationell flyglinje, vilken är av stor betydelse för näringsliv, turister och innevånare i Jönköpings län, säger Sten Norinder, VD på Jönköping Airport

Beslutet på dagens styrelsemöte i Jönköping Rådhus AB, moderbolag till Jönköping Airport, innebär att de båda flygplatserna nu går vidare i processen med att ta fram ett förfrågningsunderlag och att en gemensam intresseanmälan kan skickas ut till olika flygbolag.

#flyglinjer #flygplats #jönköping airport #karlstad #karlstad airport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0