Flyg
1 min lästid

Karlstad Airport vill upphandla flyglinje

24:e augusti 2016, 07:40
Karlstad Airport vill upphandla flyglinje
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sedan 26 maj 2014 har det funnits en flyglinje mellan Karlstad och Frankfurt. Denna linje har sedan 1 mars 2015 även trafikerat Jönköping.

Flyglinjen har visat sig mycket viktig för näringslivet och besöksnäringen i de båda regionerna. Karlstad Airport anser att det är av stor vikt att upprätthålla en flyglinje till en centraleuropeisk hubb och har därför för avsikt att inleda en process för att genomföra en offentlig upphandling.

− Det känns bra att gå ut på marknaden och upphandla så att vi kan skapa långsiktighet och trygghet för våra resenärer. Med en upphandling konkurrensutsätter vi marknaden och säkerställer därför att vi får trafiken till bästa pris. En upphandling i enlighet med gällande regelverk eliminerar risken för brott mot EU:s statsstödsregler, säger Mikael Lundström ordförande för Karlstad Airport AB.

Beslutet på dagens styrelsemöte innebär att Karlstad Airport nu går vidare i processen med att ta fram ett upphandlingsunderlag samt lyfter finansieringsfrågan till sin ägare. Imorgon tas frågan upp på moderbolaget Karlstad Stadshus styrelsemöte.

#flyglinjer #flygplats #karlstad #karlstad airport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0