Infrastruktur
1 min lästid

Plan stoppad för sträckan Göteborg-Borås

27:e maj 2024, 06:11
Plan stoppad för sträckan Göteborg-Borås
Genrebild: Pixabay
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I oktober 2023 fick Trafikverket i uppdrag av regeringen att planera för åtgärder i järnvägssystemet mellan Göteborg och Borås. Förutsättningarna för arbetspendling i regionen skulle förbättras och likaså anslutningen till Landvetters flygplats.

Efter att flera aktörer meddelat att det inte finns förutsättningar att komma vidare med planeringen har Trafikverket vänt sig till regeringen.

Regeringen ger Länsstyrelsen i Västra Götalands län och landshövding Sten Tolgfors i uppdrag att sondera förutsättningarna att genomföra åtgärder i järnvägssystemet.

– Nu får landshövding Sten Tolgfors i uppgift att försöka hitta en lösning för järnvägen som kan få större uppslutning i regionen. I en länsstyrelses uppgifter ingår att inom sin verksamhet främja samverkan mellan olika aktörer i länet och det finns därför goda skäl att ge länsstyrelsen detta uppdrag, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Länsstyrelsen ska enligt uppdraget samråda med regionala och kommunala företrädare i Västra Götaland och med Trafikverket. Länsstyrelsen bör även samråda med representanter för näringslivet.

#borås #göteborg #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0