Infrastruktur
1 min lästid

Ferronordic satsar på helelektriska lastbilar

5:e januari 2022, 12:53
Ferronordic satsar på helelektriska lastbilar
Renault D Z E. Bild: Ferronordic
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Bolaget har beställt sina första batterielektriska medeltunga fordon i Tyskland och kommer även investera i utrustning av sitt tyska verkstadsnätverk för hantering av elektriska lastbilar.

Enligt ett pressmeddelande från Ferronordic har bolaget beställt totalt 32 helelektriska medeltunga lastbilar, inklusive 11 Volvo FL och Volvo FE Electric samt 21 Renault Trucks D Z.E. och D Wide Z.E. Lastbilarna har 4-5 batterier med en kapacitet på 264-330 kWh. Lastbilarna ska användas som demofordon i säljfrämjande syfte samt säljas och hyras ut till kunder.

Tyskland har ett subventionsprogram för att stödja övergången till elektrisk transport och Ferronordic ska genomföra investeringar i sitt tyska verkstadsnätverk för att hantera elektriska lastbilar, inklusive installation av laddningsinfrastruktur och utrustning för batteribyte.

– Vi är mycket glada över att arbeta med Volvo och Renault Trucks för att utveckla distributionen av elfordon i Tyskland. Att främja elektromobilitet är en viktig del av vår vision att vara ett ledande service- och försäljningsföretag på våra marknader. I takt med att vi gör investeringar för att hantera ellastbilar driver vi också ytterligare nyttjande av vårt nätverk i Tyskland och bidrar till att elektrifiera transportbranschen, kommenterar Lars Corneliusson, vd för Ferronordics, i pressmeddelandet.

#elektriska lastbilar #ferronordic
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0