Tillverkning
2 min lästid

Volvo vinner rekordorder från Maersk

30:e mars 2022, 09:19
Volvo vinner rekordorder från Maersk
Bild: Volvo
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Beställningen som kommer från Performance Team i Maerskkoncernen, innebär att Volvo totalt ska leverera 126 eldrivna lastbilar till företaget. De första lastbilarna börjar levereras under det andra kvartalet 2022 och samtliga 126 lastbilar planeras vara i drift senast Q1 2023, enligt ett pressmeddelande från Volvo.

– Vi är glada att få fortsätta samarbeta med Maersk kring hållbara transporter och att få spela en viktig roll när de ökar satsningen på eldrivna lösningar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar i Nordamerika.

Lastbilarna som kommer rulla i Kalifornien ska användas för en rad olika uppdrag såsom hamntransporter och lagerdistribution.

Fakta
  • Volvo VNR Electric har en räckvidd på upp till 440 km och energilagring på upp till 565 kWh.
  • Sex batterier kan laddas till 80 % på 90 minuter, fyra batterier på 60 minuter.
  • Volvo VNR Electric tillverkas i Volvo Lastvagnars New River Valley-fabrik i Virginia, som tillverkar alla Volvolastbilar i Nordamerika.

Volvo Lastvagnar satt upp ett globalt mål om att 50 procent av alla lastbilar som säljs ska vara elektriska år 2030.

– Vi är fast beslutna att leda skiftet mot eldrivna lastbilar. Volymerna är fortfarande små men vi ser ett snabbt växande intresse i Europa, Nordamerika och även andra delar av världen. Under 2021 tog vi emot beställningar, inklusive avsiktsförklaringar om att köpa, för mer än 1 100 lastbilar i över 20 länder. Det är helt klart på väg att bli en viktig konkurrensfördel för våra kunder att kunna erbjuda eldrivna, utsläppsfria transporter, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.

#eldrivna lastbilar #maersk #nordamerika #rekordorder #volvo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0