2019-09-04 BillerudKorsnäs investerar i start-up bolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/BillerudKorsnäs.jpg

BillerudKorsnäs investerar i start-up bolag

BillerudKorsnäs
Bildkälla: BillerudKorsnäs
Papper & Massa

BillerudKorsnäs investerar i återvinningsområdet genom att förvärva en minoritetspost i start-up bolaget Recycl3R. Bolaget har utvecklat en digital plattform som underlättar återvinning av engångsförpackningar. En lösning som kan användas globalt.

Investeringen är gjord av BillerudKorsnäs helägda dotterbolag BK Venture AB, som investerar i innovativa start-up bolag med lösningar som kan få en framtida påverkan på förpackningar.

Recycl3R utvecklar en databas med information om vilka förpackningsmaterial olika konsumentprodukter består av.

– En av de största miljöutmaningarna samhället står inför är att lösa hanteringen av allt skräp som genereras. Bara i Europa produceras 240 miljoner ton skräp varje år, och endast 44% återvinns, säger Ivan Gonzalez, miljöjurist och medgrundare till Recycl3R

– Återvinning av förpackningar är ett område som vi tror kommer att bli allt viktigare för att lösa framtidens miljöutmaningar. Hållbarhet och digitalisering kopplat till förpackningar är strategiska fokusområden för BillerudKorsnäs Venture, och Recyc3R är ett väldigt lovande bolag baserat på deras kombinerade expertis inom båda områdena, säger Martin Neselius, Venture Manager på BillerudKorsnäs Venture.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!